Bemutatkozás

epulet-kivul2001 óta tanítok büntetőjogot a Pécsi Tudományegyetemen. A 2016/2017-es tanévtől, mint az ország legfiatalabb jogász professzora, a pécsi Büntetőjogi Tanszék vezetője vagyok.Egy nemzetközi büntetőjogi folyóirat főszerkesztője, és egy nemzetközi kutatóintézet igazgatója vagyok.

2008-ban kezdtem meg az ügyvédi tevékenységet, 2012 óta a saját belvárosi irodámban dolgozom Budapesten, három alkalmazottal, akik közül kettő ügyvédjelölt. Ügyvédként elsősorban büntető ügyeket vállalok, de emellett ingatlanügyletekben, cégügyekben, munkaügyi perekben és szabálysértési ügyekben is fordulhat az irodámhoz.

Vjustitia-429717_960_720édőügyvédként nemcsak a szűkebb szakterületemet jelentő gazdasági bűncselekményekkel és az ezzel összefüggő vagyon elleni bűncselekményekkel (pénzmosás, költségvetési csalás, csalás, csődbűncselekmény, számvitel rendjének megsértése, pénzhamisítás stb.) foglalkozom, hanem kábítószerrel kapcsolatos ügyekkel, közlekedési bűncselekményekkel (főként ittas járművezetéssel), korrupciós bűncselekményekkel, garázdasággal, lopással, rongálással, okirat-hamisítással összefüggő bűncselekményekkel.

Külön kiemelném, hogy a szexuális bűncselekmények témakörét az egyetemen is oktatom, és védőügyvédként a gyakorlatban is rendszeresen foglalkozom ilyen ügyekkel.

Haditechnikai eszközökkel (például vadászati célra használt magasabb generációs éjjellátó fegyvertávcsövek, hőkamerák stb.) kapcsolatos eljárásokban eddig valamennyi esetben el tudtam érni a büntetőeljárás megszüntetését.

Alapelvem a védői munkában az, amit Los Angelesben tanultam Ron Cordova amerikai ügyvéd kollégámtól: „Néha előfordul, hogy egyébként jó emberek is kerülhetnek rossz helyzetekbe.”